hirdetés
hirdetés
2021. január. 17., vasárnap - Antal, Antónia.
hirdetés

Hamarosan már oltanak Amerikában

December 11-én megkezdődhet a koronavírus elleni védőoltások beadása az Egyesült Államokban, idézi a 444.hu szerint az MTI Moncef Slaoui-t, az oltási kampány egyik vezetőjét.

hirdetés

Slaoui a CNN-nek arról beszélt, hogy az engedélyezést követő 24 órán belül , azaz december 11-én vagy 12-én megkezdődhet a tömeges oltás. A New York-i székhelyű Pfizer és német partnere, a BioNTech pénteken adta be az engedélyeztetési kérelmet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalba (FDA). A The New York Times című napilap szerint az FDA a tervei szerint három hétig tanulmányozza a beaványt, ezután vizsgálják meg független szakértők, az ő ülésüket december 10-re tűzték ki.

A Pfizer az engedélyezés után 24 órán belül el tudja juttatni a vakcinákat az oltási helyszínekre. A gyógyszermulti a várakozásai szerint idén legalább 50 millió adag vakcinát gyárt, 2021-ben pedig 1,3 milliárdot. Az Egyesült Államokban vasárnap este 12 102 101 igazolt fertőzöttet, 255 953 halálesetet és 4 529 700 gyógyultat tartottak nyilván.

Slaoui arról is beszélt, hogy, the májusra olthatnak be annyi embert (a népeség 70 százalékát), hogy az országban kialakulhasson a nyájimmunitás és az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba. A 444.hu szerint a CNN idézi a Gallup új közvélemény-kutatását, mely szerint az amerikaiak 58 százaléka oltatná be magát, ha rendelkezésre állna egy, az FDA, az amerikai gyógyszerhatóság által jóváhagyott ingyenes vakcina.

(forrás: 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés