hirdetés
hirdetés

Halogatják a varicella elleni oltás bevezetését

Bár Lázár János már tavaly januárban beszélt arról, hogy a kabinet nyitott a bárányhimlő elleni oltás ingyenessé tételére, mégis úgy tűnik, egyelőre csak ígéret marad, írja a Magyar Nemzet.

hirdetés

A bevezetés dátumáról az elmúlt immár több mint egy évben még mindig nem sikerült dönteni – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap még egy január eleji kormányinfón kért bővebb tájékoztatást a témában, miután az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) december végén úgy válaszolt, valóban ingyenessé és kötelezővé teszik a vakcinát a Nemzeti immunizációs program keretében, azonban arra nem tértek ki, mikortól számíthatnak a projekt megvalósulására a családok.

Hogy miért késlekedik ennyit a szaktárca és a kormány, érthetetlen, hiszen éppen az Emmi hívta fel a figyelmet korábbi válaszában arra: egy 2017-es hazai elemzés rámutat, hogy az átlagos megbetegedési számtól függően 1,8-1,9 milliárd forint kiesést okozhat a bárányhimlő. Az összeg harmadát a direkt költségek, vagyis közvetlenül az egészségügyi ellátás költségei teszik ki, míg kétharmadát a munkából kiesett napok száma.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés