hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Gyógyszerhiány Németországban

Gyógyszerhiány ütötte fel a fejét Németországban, a gyógyszerészek szövetsége szerint a helyzet rossz és valószínűleg még rosszabb lesz, írja Az Üzlet.

hirdetés

Egyre nehezebb a fontos gyógyszerekhez hozzájutni a németországi gyógyszertárakban: ezek között vannak a gyermekeknek szánt lázcsillapítók, gyomorsavlekötők, köhögés elleni szirupok és vérnyomáscsökkentők. A probléma az utóbbi hónapokban egyre súlyosbodott, a helyzet szörnyű – jelentette ki Thomas Preis, az Észak-Rajnai Gyógyszerész Szövetség elnöke a Spiegel beszámolója szerint. Mint mondta, a szakmában eltöltött több mint 30 éve alatt nem tapasztalt még ilyesmit, írja Az Üzlet.

A gyógyszertárak és a szakszervezetek a globalizációban látják a hiány okát. A vfa gyógyszeripari szövetség tanulmánya szerint az Európába szánt hatóanyagok gyártóhelyeinek mintegy 68 százaléka az olcsóbb munkaerőt kínáló Ázsiában található. Ha ott gyártási problémák, vagy leállások fordulnak elő, az Németországot is érinti.

Az ellátási szűk keresztmetszetek oka a gazdasági nyomás. A drága energia és az alapanyagok megemelkedett ára szintén gondot okoz a gyógyszeriparnak.

A Szövetségi Gyógyszer- és Orvostechnikai Intézet (BfArM) jelenleg mintegy 300 hiányjelentést tart nyilván a Németországban engedélyezett közel 100 ezer gyógyszerből.

(forrás: AzÜzlet.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés