hirdetés
hirdetés

Gyógyszergyáros házaspár halála

Gyilkosság áldozata lett a kanadai milliárdos gyógyszergyáros házaspár – közölte a torontói rendőrség. A 75 éves Barry Shermant és feleségét pénteken találták holtan házukban, közölte a Hír TV.

hirdetés

Az orvosszakértői vizsgálat szerint mindkettőjüket megfojtották. Barry Sherman Kanada egyik leggazdagabb embere volt, vagyonát az általa alapított gyógyszergyártó vállalattal szerezte.

A Kanada-szerte közismert házaspárnak nem voltak nagyobb botrányai, és rendszeresen adakoztak kórházaknak és alapítványoknak, közli a honlap.

Shermanék rejtélyes halála első számú hír a kanadai sajtóban. Több lap olyan rendőrségi feltételezésről írt, hogy Berry Sherman meggyilkolta a feleségét, majd felakasztotta magát. A négy gyerekük azonban közleményben bírálta az effajta találgatásokat, és felelőtlenségnek nevezte azt, hogy a rendőrség berkeiből olyan feltevések szivárogtak ki, amelyekben sem a családtagok, sem a barátok, sem a kollégák nem hisznek. Alapos, hatékony és objektív nyomozásra szólították fel a rendőrséget.

Sherman 1974-ben alapította az Apotex gyógyszergyártó céget, amely jelenleg a világ hetedik legnagyobb generikus gyógyszereket gyártó vállalata, és egyben a legnagyobb kanadai tulajdonú gyógyszeripari cég, amely évenként kétmilliárd kanadai dollár (több mint 400 milliárd forint) összegben értékesíti termékeit. Berry Sherman öt éve, hetvenévesen mondott le a vállalat vezérigazgatói posztjáról, írta az MNO.

(forrás: Hír TV, MNO)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés