hirdetés
hirdetés

Fogyasztótabletta miatt haltak meg

Több mint 60 haláleset köthető egy bizonyos fogyást elősegítő tablettához, melyet az interneten keresztül árultak 2014-2016 között Angliában, adja hírül a BorsOnline.

hirdetés

A 21 éves Eloise Parry étkezési zavarokkal és bulimiával küzdött, ezért kezdte el szedni a fogyást segítő tablettát, melyet az interneten vásárolt, ám a készítmény az életét követelte 2015 áprilisában. Nem ő az egyetlen áldozata a szernek, már több, mint 60 fiatal halt bele a nem legálisan árusított, patkánymérget is tartalmazó termékbe.

A kétes eredetű étrendkiegészítőt egy bizonyos Bernard Rebelo, valamint két üzlettársa, Albert Huynh és Mary Roberts úgy forgalmazták, hogy amit bevizsgáltattak szert, még tiszta volt – azonban amit eladtak, az már nem. Ellenük emberölés, pénzmosás és mérgező termékek árusítása, illetve a termékek hamisítása miatt indított eljárást az angliai rendőrség – írja a Metro nyomán a BorsOnline.

A kontár trió nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, korábban szteroidokat árultak online, de miután anno eljárás indult ellenük termékeik miatt, áttértek a fogyasztószerek piacára. A vádlottak tagadják, hogy szándékosan nem tüntették fel a mérgező hatóanyagokat, illetve hogy egyáltalán tudtak volna annak létezéséről. A hatóságok a termékeket bevonták.

(forrás: Bors)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés