hirdetés
hirdetés
2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.
hirdetés

Felfüggesztették az Oxfordban fejlesztett vakcina tesztelését

Az egyik tesztalanynál súlyos probléma lépett fel, úgy tudják, gerincvelő-gyulladás, de a beteg felépül, írja a Szeretlek Magyarország. Az AstraZeneca brit gyógyszeripari csoport szerint egyedi esetről van szó, és amint lehet, folytatják a tesztelést.

Biztonsági megfontolásokból felfüggesztették az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának tesztelését. Az egyik tesztalanynál vélhetően súlyos egészségi probléma lépett fel – írja a lap, emlékeztetve arra, ez az a vakcina, amelyből 400 millió adagra szerződött le az unió, ötmillió adagra pedig a magyar kormány.

A cég szóvivője szerint "a szabványos felülvizsgálati eljárás miatt szüneteltetik a beoltást, lehetőséget biztosítva ezzel a biztonsági adatok ellenőrzésére".

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kidolgozott koronavírus elleni védőoltást az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is tesztelik, a probléma egy, az Egyesült Királyságban kezelt páciensnél lépett fel. A Stat News szerint a beteg várhatóan meggyógyul.

"A nagyobb kísérletsorozatokban véletlenszerűen felléphetnek megbetegedések, amelyeket azonban független oldalról alaposan meg kell vizsgálni" – közölte a cég. Az AstraZeneca szerint gyorsan végeznek a független vizsgálatokkal, és azt állítják, egyedi esetről van szó a klinikai tesztelés harmadik szakaszának több tízezer résztvevője közül.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés