hirdetés
hirdetés

Év végétől csak e-recept

Év végétől már kérni kell az orvostól a papír alapú receptet, másképp ez csak elektronikusan lesz elérhető, mondta az InfoRádiónak Vartus Gergely, az E-health koordinációért felelős miniszteri biztos.

hirdetés

Tavaly novemberben sikerült csaknem valamennyi magyarországi gyógyszertárat csatlakoztatni az EESZT- hez, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez – mondta az InfoRádiónak Vartus Gergely, az E-health koordinációért felelős miniszteri biztosa. A receptek kiváltás után felkerülnek a felhőbe. Ennek ellenére még mindig lehet használni papíralapú vényt, a régi recept pedig nem egyenlő a felírási igazolással, ami pedig az e-receptnek az írásos formája.

A miniszteri biztos megerősítette, hogy már csak felírási igazolással lehet kiváltani gyógyszert, anélkül személyigazolvánnyal és TAJ-kártyával, vagy az újfajta elektronikus személyigazolvánnyal.

"Ugyanúgy néz ki a felírási igazolás, mint a korábban vényként elhíresült dokumentum. Az idei év végéig párhuzamosan az orvosnak kötelessége kiadni ezt a felírási igazolást is, de ez év után csak kérésre adhatja ki, ami kötelező lesz neki" – mondta.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés