hirdetés
hirdetés

Értekeztek a területi elnökök

A Területi Elnökök Értekezletének (TEÉ) soron következő megbeszélése a HungaroMed kiállításon volt október 11-én, négy téma került napirendre. Az ülést dr. Brezanóczy Ferenc TEÉ elnöke vezette.

hirdetés

A TEÉ első napirendként az Alapszabály módosításával kapcsolatosan eddig felmerült javaslatokat tárgyalta meg. A második napirendi pontban a két EGIS-díjra beérkezett felterjesztések kerültek terítékre. Az egyik a „Kiváló Gyógyszerészi Gondozásért-díj”, míg a másik a „Kiváló Gyógyszertári Asszisztens-díj”. Az utóbbihoz kapcsolódóan a TEÉ tovább pontosította a szabályzatot, hogy a jövőben még gördülékenyebb és egyértelműbb legyen a folyamat.

A harmadik napirendi pontban dr. Hankó Zoltán elnök tartotta meg szokásos beszámolóját, amelyben a legutóbbi TEÉ ülés (2018. augusztus 23.) óta történt eseményekről számolt be. Részletesen ismertette az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon folyamatban lévő tárgyalások állását, a hatóság (OGYÉI) képviselőivel folytatott egyeztetéseket és az EESZT működtetésével kapcsolatos eseményeket. Külön is kitért a legújabb patika-bezáratásokkal kapcsolatos történésekre is. Ismertette a betarthatatlannak ítélt jog- és szakmai szabályokra vonatkozó elnökségi felhívásra érkezett válaszokat és az ezek feldolgozására irányuló munkát. Tájékoztatott az őszi salátatörvény tervezethez benyújtott kamarai észrevételeket, valamint a Komplex Gyógyszertári Adherencia Program előkészületeit.   

A záró napirendi pontban pár aktuális kérdést tárgyalták meg.

A részletes beszábolót a Magyar Gyógyszerészi Kamara portálja közli.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés