hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

Elismeréseket is átadtak a gyógyszerészek doktorrá avatásán

A Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) doktorrá avató ünnepségén 137 hallgató, 18 summa cum laude, 80 cum laude és 39 rite minősítésű gyógyszerész vehette át doktori diplomáját a Madách Színházban.

hirdetés

A hallgatókat eskütételük után dr. Hankó Balázs és dr. Zelkó Romána dékán kézfogással fogadta gyógyszerészdoktorrá. A végzett évfolyam nevében dr. Faragó Zoltán mondott beszédet. A gyógyszerésztudomány egy inter- és multidiszciplináris tudomány, ezért a gyógyszerészek széles tudásanyaggal rendelkeznek az egyetem elvégzése után, ám azt, hogy ebből az óriási megszerzett tudásból, ki, mit szeretne kamatoztatni és fejleszteni, mindenki maga döntheti el – fogalmazott. Beszédében felidézte az elmúlt évek emlékezetes, olykor küzdelmes pillanatait, majd a végzett évfolyam nevében köszönetet mondott az oktatóiktól, csoporttársaiktól, felsőbb évesektől, szüleiktől és szeretteiktől kapott támogatásért. A német nyelvű képzésben végzett évfolyam nevében dr. Dalia Afifi, az angolul tanult gyógyszerészek nevében dr. Odunowo Imole-Ayo Adeol szólt.

A diplomaátadó ünnepségen a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Oktató Gyógyszerésze elismerést is átadták, melyet idén dr. Csongrádi Balázs, a Pharma Produkt Gyógyszergyár ügyvezető igazgatója, dr. Dénes Margit, a Hold utcai BENU Panacea gyógyszertár személyi jogú vezetője és társtulajdonosa, Dr. Greskovits Dávid, a Meditop Kft. ügyvezető igazgatója, és a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke, dr. Kovács Kristóf, valamint dr. Szűcs Attila, az Országos Onkológiai Intézet főgyógyszerésze kapta. A kitüntetéssel azon oktató gyógyszerészek munkásságát ismerik el, akik hosszabb ideje részt vesznek a gyógyszerészhallgatók nyári és záróvizsgás gyakorlati képzésében, záróvizsgára való felkészítésében, az oktatást magas színvonalon, eredményesen végzik, a szakmai önképzésben rendszeresen és eredményesen részt vesznek. A gyógyszerészhallgatók oktatásában legalább 5 éve részt vevő, publikációkkal vagy tudományos fokozattal igazolt, kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató nem gyógyszerészi végzettségű szakembernek járó, a Gyógyszerésztudományi Kar Társult Oktatója oklevelet idén dr. Finta Ervin, a Magyar Hipertónia Társaság és a Magyar Kardiológusok Társaságának vezető tisztségviselője vehette át. A Zalai Károly Emlékéremet, mely olyan végzős gyógyszerészhallgatónak jár, aki egyetemi tanulmányait példaértékű módon, kimagasló eredménnyel végezte, a gyógyszerész- vagy az orvostudományok területén önálló kutató munkát végzett, eredményeit tudományos folyóiratban publikálta, az idei évben a zsűri Faragó Zoltánnak és Lakatos Péter Pálnak ítélte oda.

A teljes beszámoló a Semmelweis Egyetem honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés