hirdetés
hirdetés

Elhunyt Dr. Erős István

Dr. Erős István emeritus professzor, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar volt dékánja, a Gyógyszertechnológiai Intézet volt intézetvezetője életének 76. évében méltósággal viselt, súlyos betegség következtében elhunyt, közli az MGYT honlapja.

hirdetés

Erős István 1965-ben szerezte meg gyógyszerészi oklevelét a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd ugyanebben az évben egyetemi státuszra került a Gyógyszertechnológiai Intézetben. Egész élete során hűséges maradt az Alma Materhez. Gyógyszerész doktori fokozatot szerzett 1969-ben, majd 1973-ban gyógyszertechnológus szakgyógyszerészi vizsgát tett. 1976-ban szerezte meg a gyógyszerészeti tudomány kandidátusa tudományos fokozatot, majd 1994-ben az MTA doktora címet. 1995-ben habilitált és átvette egyetemi tanári kinevezését.

1995 és 2005 között, 10 éven keresztül vezette a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertechnológiai Intézetét. Irányította az intézet oktató és kutató munkáját, támogatta a munkatársak szakmai előmenetelét. Példamutató módon szakmai önképzését vezetőként is folytatta; az elsők között szerzett minőségbiztosítás szakvizsgát az új szakképzési rendszerben.

A Gyógyszerésztudományi Kar dékán-helyetteseként (1993-1997), majd dékánjaként (1997-2000) a Kar egészének jólétén dolgozott a szegedi gyógyszerészképzés fejlesztése céljából.

További részletek

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés