hirdetés
hirdetés

Egy éve húzódik az oltóanyagtender

Másodszor tett közzé ajánlattételi felhívást háromféle oltóanyagra az Emmi, de még mindig nem tudni, hogy sikerrel zárul-e a közbeszerzés, írja a Világgazdaság.

hirdetés

A 2017 márciusában indult ajánlattételi eljárásban a humán veszettség elleni vakcina esetében 15 ezer adag oltóanyagra, a hepatitis A elleni vakcina esetében tízezer adag oltóanyagra, a gyermekbénulás elleni vakcina esetében pedig ezer adag oltóanyagra nem talált pályázót az Emmi. Az eljárás becsült összértéke nettó 241,8 millió forint.

A második – 2018 eleji – megismételt eljárásban ugyan már mindhárom vakcinára érkezett ajánlattevő, de még nem tudni, lesz-e győztese a tendernek – értesült a Világgazdaság. Az Emmi azt kéri a Közbeszerzési Hatóságtól, hogy mihamarabb hozzon döntést, mert a közbeszerzést már 2017-ben kiírták, ám a pályázatok többször is sikertelenül végződtek.
 
Az eljárás amiatt is húzódik, mert az ajánlattételi dokumentumokat többször módosították. Egyszer azért, mert az Országos Tisztifőorvosi Hivatal jogutódlással megszűnt, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma vette át a feladatait, később azért, mert egyetlen ajánlattevőtől sem érkezett ajánlat a tenderre – derül ki a Közbeszerzési Hatóságnak címzett minisztériumi levélből.
(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés