hirdetés
hirdetés
2020. április. 07., kedd - Herman.
hirdetés

Egészséghősök 2018

Ünnepélyes díjátadóval zárult a HáziPatika.com portál hétköznapi hősöket kereső kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az egészségügyi dolgozókra, páciensekre, civilekre, akik a legtöbbet tesznek környezetük egészségének megóvásáért.

hirdetés

Hat kategóriában közel 130 jelölt állt a közönség és a szakmai zsűri elé, akikre több tízezer szavazat érkezett. A díjátadón végül 11 önzetlen hős vehette át az orvos, egészségügyi szakember, innovátor, új generáció, páciens/szószóló és híresség kategóriák szakmai-és közönségdíjait.

A dr. Ficzere Andreából, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyetteséből, Zöldi Péter egészségügyi menedzserből, dr. Béres Józsefből, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökéből, Nagy-Tóth Ildikóból, a Mályvavirág alapítvány elnökéből, Győrfi Pálból, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatójából, illetve Kulcsár Hajnalból, a kampányt indító HáziPatika főszerkesztője álló szakmai zsűri Orvos kategóriában dr. Benyó Gábor gyermek hematológus-onkológus főorvost, a Tábitha Ház orvosigazgatóját, Egészségügyi szakember kategóriában a rendőrség kötelékében egészségügyi oktatását maszkmesteri tudásával kombináló Hangel Bálint Tibort, Innovátor kategóriában a Korábban Érkeztem Koraszülött Alapítvány gyásztanácsadójaként segítő dr. Zelena Andrást, Új generáció kategóriában az orvosi missziók és gyermektáborok önkénteseként is tevékenykedő Kalászi Marianna orvostanhallgatót, Páciens/Szószóló kategóriában pedig a miskolci Nagy Boglárkát hirdette meg győztesként, aki a Magyarországi Légimentésért Alapítványon keresztül tesz a légimentésben dolgozók munkakörülményeinek javításáért.

A közönség szavazatai alapján az utolsó napokban is záporoztak a jelöltekre, akik között néhány kategóriában komoly verseny alakult ki. Az Orvos kategória győztese végül a krónikus betegek és fogyatékkal élők megkülönböztetése ellen küzdő dr. Mangó Gabriella gyöngyösi orvos-természetgyógyász lett, az Egészségügyi kategóriában a legtöbb szavazatot a glutén-és laktózintoleranciában szenvedőknek segítő Tóth Judit gyógyszertári szakasszisztens kapta, az Innovátor kategória közönségdíjasa a CigiSzünet Facebook-oldal létrehozójaként és szerkesztőjeként dr. Pócs Dávid sürgősségi szakorvos lett. Az Új generáció kategóriában a legtöbb közönségszavazatot Balogh Enikő debreceni orvostanhallgató gyűjtötte össze, aki futásaival rendszeresen adományokat gyűjt sérült és beteg gyermekeknek, melynek köszönhetően Gyermekmentő Futónagykövetnek is kinevezték. A Páciens/Szószóló kategóriában Sevcsik M. Anna kapta a legtöbb szavazatot. Az érdi édesanya személyes érintettség miatt fogott neki a Babagenetika Mozgalom szervezésnek, melynek egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára.

A Híresség kategória közönségdíjasának Erős Antóniát választották. A televíziós személyiség hosszú évek óta aktívan kampányol a cukorbetegség megismeréséért, az általa alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig a diabétesszel küzdők mindennapjait próbálja megkönnyíteni.

(forrás: Házipatika)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés