hirdetés
hirdetés

EESZT: egy-két hónapba is beletelhet, mire a helyére rázódik

Egy-két hónapba is beletelhet, mire a helyére rázódik a magyar egészségügy digitális játszótere. A betegek csak november közepétől próbálkozhatnak e-személyivel kiváltani a gyógyszert, írja a Népszava.

hirdetés

– Egy-két hónapba is beletelhet, míg helyrerázódik a magyar egészségügy digitális játszótere – kommentálta a lapnak a rendszerindulást kísérő zökkenőket Sipos Géza, az egyik patikai rendszert üzemeltető cég, a Quadro Byte Zrt. tulajdonos-vezetője. Állítja: a cégéhez tartozó patikák problémamentesen dolgoznak. A receptek beolvasása, illetve letöltése néhány másodperc. Lassítja a folyamatot, hogy a gyógyszerészek még nem kellően gyakorlottak az e-személyi használatában, de ez néhány nap alatt rutinná válhat. Sipos hozzátette: – nem azt mondjuk, hogy a mi patikáinkban a helyzet maga tökély, mert javítani kell a sebességen, és finomítani néhány dolgot. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy műszaki-informatikai probléma a gyógyszerkiadást nem akadályozza.

– Nincs ok se elégedetlenségre, se sietségre – mondta a Népszavának Potornai Lajos, a fővárosi Somfa gyógyszertár tulajdonosa, aki saját patikájában elégedett az e-rendszerrel. Itt nem volt rendszerlassulás, hibaüzenet sem. – Egy-két másodperc alatt képes a rendszer felismerni a vényt. A betegek egyelőre nem érzékelnek érdemi változást – állítja, hozzátéve – a papírvény maradt, az orvos a jövő év végéig biztosan odaadja azt is, s ezzel éppúgy, mint eddig mindenki megkapja a gyógyszert. Ez akkor is így van, ha nem magának, hanem a szomszédnak, a gyereknek, vagy az idős rokonak van szüksége a készítményre.

Az egyik nagy budai bevásárlóközpontban azonban még pénteken sem működött a rendszer. Itt fölcsatlakozni sem sikerült, viszont jött olyan beteg, aki az e-személyijével szerette volna kiváltani a vényeit. Receptet nem is hozott magával, őt el kellett küldeniük. A gyógyszertár informatikai szolgáltatásait a legtöbb patikát üzemeltető cég végzi, amely csak egy héten belülre ígérte a hibák kijavítását, illetve zökkenőmentes működést.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés