hirdetés
hirdetés
2021. március. 04., csütörtök - Kázmér.
hirdetés

Beoltatlanul nincs iskola Seattle-ben

Washington állam legnagyobb városának kétezer diákját érinti a kötelező érvényű szabály, ami szerint január 8-ig minden állami iskolába járó gyereknek friss és érvényes kell legyen az oltási könyve, közli az Index.

hirdetés

A téli szünet végeztével addig nem mehetnek iskolába a seattle-i iskolások, amíg nem kapták meg a szükséges védőoltásokat – jelentette a CNN.

A városi általános és középiskolákba járó gyerekek szülei múlt héten kapták meg írásban az erről szóló tájékoztatót. A városvezetés mindezzel párhuzamosan ingyenes oltóközpontokat jelölt ki, ahol mindenki díjmentesen megkaphatja a hiányzó MMR (kanyaró, mumpsz és rubeola elleni) védőoltásokat – erre jövő héten hétfőn és pénteken lesz mód a seattle-i iskolahatóság honlapja szerint.

Az ultimátumszerű hozzáállás alapja a júliusban hatályba lépett tagállami szintű törvény, ami kimondja, hogy állami fenntartású iskolákba csak olyan tanulók járhatnak, akik minden előírt védőoltást megkaptak. Ez alól semmiféle kivétel nincs, az oltást ellenző szülők, gondviselők nem hivatkozhatnak semmiféle vallási, filozófiai, személyes meggyőződésből fakadó okokra. A törvényt azután hozták, hogy az év elején súlyos kanyarójárvány tört ki Washington államban is, köszönhetően az egyre jobban terjedő oltásellenességnek, írja az Index.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés