hirdetés
hirdetés

Az ügyészség vizsgálja a rákkeltő gyógyszerek ügyét

A patikákba került szennyezett vérnyomáscsökkentők kapcsán a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy mikor indul nyomozás az ügyben, közölte a Napi.hu.

hirdetés

Több vérnyomáscsökkentő forgalmazását is felfüggesztette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) minőségi hibára hivatkozva. Az intézet vezetőinek nyilatkozatai alapján akár 200 000 beteget is kezelhettek a rákkeltő gyógyszerekkel.

Tekintettel arra, hogy a forgalomba helyezett rákkeltő anyagot tartalmazó gyógyszerek több százezer ember egészségére jelentenek közvetlen és valós veszélyt, ezért úgy gondolom, hogy a felelős személyek elleni büntetőeljárás semmiképpen sem mellőzhető, írta Bangóné Borbély Ildikó, aki azt kérdezte Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy az ügyben beszélhetünk-e bűncselekmény megalapozott gyanújáról, ha igen, miről, ha nem, miért nem? És mikor indít az ügyészség hivatalból büntetőeljárást?

Polt Péter azt válaszolta, hogy a képviselő kérdésében írtakat a Legfőbb Ügyészség feljelentésként értékelte, és továbbította az azzal kapcsolatos további intézkedésre jogosult Fővárosi Főügyészséghez. A feljelentés elbírálásának eredményéről a döntést hozó szervezeti egységük, illetőleg a nyomozó hatóság fogja Bangóné Borbély Ildikót tájékoztatni, derül ki a legfőbb ügyész válaszából.

A betegek július 30-tól augusztus 31-ig vihetik vissza a patikákba a forgalomból kivont, minőségi hibás valsartan hatóanyagú gyógyszereket. Betegenként legfeljebb két, felbontatlan doboz árát térítik vissza a gyógyszertárak, emlékeztet a lap.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés