hirdetés
hirdetés
2020. június. 03., szerda - Klotild.
hirdetés

Az opiátok elleni harcra ajánlotta fel Donald Trump a fizetését

Donald Trump amerikai elnök harmadik negyedévi elnöki fizetését az opiát tartalmú szerek elleni küzdelemre adományozta, közölte újságírókkal kedden este a Fehér Ház egyik tisztségviselője.

hirdetés

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő elmondta: az elnök a százezer dollárt az egészségügyi államtitkár hivatalának utaltatta át, azzal a megkötéssel, hogy az összeg csakis az opiát tartalmú kábítószerek és gyógyszerek elleni küzdelemre fordítható.

Donald Trump a kormányzat egyik fő célkitűzésének nevezte az opiátfogyasztás elleni küzdelmet. Az úgynevezett opiátválság az amerikai társadalom egyik legégetőbb gondja. A járványügyi és betegség-megelőzési központ (CDCP) adatai szerint 2017-ben több mint 70 ezer amerikai halt bele az opiát tartalmú szerek túlzott fogyasztásába, legyen szó kábítószer-túladagolásról, vagy gyógyszerfüggőségről. Az elnök többször utalt arra, hogy alkoholizmusába belehalt testvérbátyja, Fred szomorú példája is ösztökéli őt a függőségek elleni harcra.

"Volt egy bátyám, Fred. Nagyszerű srác, jóképű, jó természetű, nálam sokkal jobb ember volt. De volt egy nagy problémája, az alkohol" – vallotta egy beszédében 2017-ben.

Donald Trump elnöki fizetése évi 400 ezer dollár, de megválasztása óta mindig jótékony célokra ajánlotta fel a teljes összeget. Az idén például a második negyedévi fizetését az országos fősebész, Jerome Adams hivatalának utaltatta át. Adams professzor a marihuána fiatalokra és várandós nőkre gyakorolt kártékony hatását tudatosító kampányokat szervez.

Márciusban az amerikai elnök az első három hónapra járó fizetését a belbiztonsági minisztériumnak adományozta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés