hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Az EU 700 millió adag oltóanyagot oszt meg a rászoruló országokkal

Az Európai Unió a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében 700 millió adagnyi oltóanyag megosztását ígérte az arra rászoruló országokkal 2022 közepéig, és jó úton halad, afelé, hogy ezen ígéretét teljesítése, jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

hirdetés

Ursula von der Leyen leszögezte: az EU túlteljesítette az oltóanyagok megosztására vonatkozóan tavaly kitűzött céljait. Emlékeztetett: az EU azt ígérte ugyanis, hogy 2021 végéig 250 millió adag oltóanyagot oszt meg az alacsony és közepes jövedelmű országokkal, azonban 380 millió adagot osztott meg. Ebből több mint 255 milliót már el is juttattak a fogadó országokba. Hozzátette: a vakcinák megosztása főként a rászoruló országok koronavírus elleni vakcinával történő ellátására létrehozott COVAX-programon keresztül történt.

Az uniós bizottság elnöke kiemelte: az Európai Unió a biztonságos és hatékony vakcinák eddigi legnagyobb adományozója. Ennek ellenére fokozni fogja erőfeszítéseit Afrika támogatására, ahol a beoltottak aránya alacsonyabb, mint a világ más részein: "Csak akkor tudjuk ellenőrzés alatt tartani a járványt, ha a világ minden sarkában harcolunk ellene."

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés