hirdetés
hirdetés

Az EESZT első napja

Fél órával a nyitás után egyelőre a homeopátiával vetekszik az EESZT hatékonysága, írták egy gyógyszertárból az Indexnek.

hirdetés

Minden egyes támogatott gyógyszerre hibákat ír ki, ráadásul 20-30 másodperceket kell várni, hogy egyáltalán eljusson eddig a hibaüzenetig, addig álldogálunk – tájékoztatták a patikából az Indexet, képpel is illusztrálva a panaszt.

Egy nyírségi település gyógyszertárában azt mondták: ők megfelelően felkészültek az átállásra és gond nélkül üzemel náluk az EESZT. Egy budapesti háziorvos is azt mondta: ő tud receptet írni az új rendszerben. Szerinte ez annak köszönhető, hogy időben elkezdte a felkészülést.

Egy nyugat-magyarországi település patikájából azt jelezték, hogy az EESZT ugyan elindult, de elő is jöttek a beígért gyermekbetegségek. A legnagyobb probléma az, hogy a felhő nem képes megfelelő gyorsasággal befogadni a feltöltendő vényeket (1 recept feltöltése 1 perc), ami komoly fennakadásokat okoz a gyógyszertárban.

Egy másik vidéki gyógyszertárba még nem érkezett e-recept, így nem is kellett használniuk a rendszert. Egyelőre a hagyományos papír alapú vényeket váltják be. Reggel felhívták a helyi háziorvost, hogy ma mennyire számíthatnak már e-receptekre, mire a háziorvos azt mondta: két-három e-receptet tudott megírni az EESZT-ben, aztán leállt a rendszer.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés