hirdetés
hirdetés
2020. június. 06., szombat - Norbert, Cintia.
hirdetés

Algoritmus szűri az oltásellenes propagandát

Gépi algoritmus segítségével fogja szűrni azokat a kulcsszavakat az Instagram, melyeket hamis információk terjesztése miatt publikáltak készítőik, írja a hvg.hu.

hirdetés

A képmegosztó új eszközt vet be, méghozzá a gépi algoritmus támogatása mellett: annak segítségével igyekeznek majd felkutatni azokat a hashtageket, amelyek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai járványügyi hatóság (CDC) szerint is egyaránt hamis információk terjesztéséről szóló bejegyzésekhez (tehát képhez, videóhoz) navigálják a felhasználót. Azok viszont, amelyek nem tartalmaznak hazugságokat, maradhatnak.

Karina Newton, az Instagram egyik fejese szerint ha egy címke, például az #oltásokról alatt bizonyíthatóan téves információk gyűlnek össze, a rendszer automatikusan blokkolni fogja az egészet, így megakadályozva, hogy a későbbiekben még több valótlanságot tudjanak elterjeszteni. Ezen kívül felugró üzenetekben is gondolkodnak, amelyek figyelmeztetik a felhasználókat, de ez csak később jön, még fejlesztik – írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés