hirdetés
hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

Afrikában csak minden 15. ember kapta meg a vakcinát

Az omikron variáns dél-afrikai észlelése is rávilágít, hogy az alacsony átoltottság miatt alakulhatnak ki újabb mutációk, mutat rá a Mo Ibrahim Foundation hétfőn közzétett jelentésé, amelyet a Portfolio idéz.

hirdetés

Szélsőséges vakcinadiszkrimináció sújtja az afrikai kontinenst, noha a földrésznek csak akkor van esélye felülkerekedni a koronavírus-járványon, ha a lakosság 70 százalékát a jövő év végéig sikerül beoltani – derül ki a Mo Ibrahim Foundation hétfőn közzétett jelentéséből, amelyet az MTI nyomán idéz a Portfolio.

Az omikron variáns dél-afrikai észlelése is rávilágít, hogy az alacsony átoltottság miatt alakulhatnak ki újabb mutációk, amelyek aztán olyan térségekre is átterjedhetnek, ahol egyébként az emberek túlnyomó többsége már oltott. A világ legfejlettebb hét országban már a lakosság csaknem 70 százaléka kapott védőoltást, míg Afrikában csak minden 15. ember kapta meg a vakcinát.

Alapítványunk és más afrikai hangok is a válság kezdete óta hangoztatják, hogy a beoltatlan Afrika tökéletes keltető lehet a variánsok számára – hangsúlyozta Mo Ibrahim, az alapítvány milliárdos szudáni alapító-elnöke. – Csak az egész világ beoltása jelenthet kiutat – tette hozzá Ibrahim.

(forrás: MTI/Portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés