hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

A fiatalok startup vállalkozását támogató program indul

A vállalkozói ötleteket az egészségügyi-szociális területen is várják, továbbá olyan elképzelések megvalósulását támogatnák, amelyek közösségi problémákra nyújtanak megoldást.

hirdetés

A Start program keretében innovatív vállalkozói ötletek megvalósítására pályázhatnak november 22-étől a 18 és 35 év közöttiek – jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten.

Az induló vállalkozásoknak szóló programot tavaly írták ki először, akkor több mint 100 fiatal pályázott ötletekkel, amelyekből 19 elképzelés megvalósítását segítették; idén már másodszor lehet jelentkezni.

A Nemzeti Tehetség Program – amelyhez a startup program is tartozik – keretében összességében évente 300-350 ezer fiatalt támogatnak, a program létrehozása óta eltelt 14 év alatt 19 ezer projekt keretében összesen 33 milliárd forintot helyeztek ki.

Jelenleg az egészségügyi-szociális területen, a zöld témakörben várják a vállalkozói ötleteket, továbbá olyan elképzelések megvalósulását támogatnák, amelyek közösségi problémákra nyújtanak megoldást.

A program egyedisége abban áll, hogy nem csak anyagi támogatást, hanem összetett szakmai felkészítést is nyújtanak a nyerteseknek. Az innováció a minisztérium szerint a legfontosabb kihívás a 21. században. Éppen ezért a vállalkozói képességeket – alkalmazkodás, rugalmasság, hosszú távú tervezés, stratégiai gondolkodás, folyamatos tanulás és az eladás képessége – külön tehetségként kezelik.

Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője elmondta, hogy a húsz kiválasztott ötlet gazdája egyenként 3 millió forintos kezdőtőkét nyer el, továbbá részt vehet a Design Terminállal közösen szervezett vállalkozási képzésen. Ezt követően miden résztvevőnek esélye nyílik arra, hogy további 5 millió forint támogatásban részesüljön, így még közelebb kerüljön "álmai vállalkozásához". A képzés során nyújtott teljesítményt, a kitartó munkát, a modern eladási megoldások alkalmazását, a fellépést, a vállalkozó saját cégébe vetett hitét is méltányolják. A mentorálás során szó lesz cégépítési ismeretekről, piacra lépéshez szükséges folyamatokról, marketingről, brandingről is.

A két fődíjazottat jövő év márciusának végén egy szakmai zsűri választja ki.

A pályázatokat idén december 20-ig lehet benyújtani, a program részleteiről a startprogram.designterminal.org honlapon lehet tájékozódni – mondta az ügyvezető a sajtótájékoztatón.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés