hirdetés
hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

A fejlődő országokban a tíz százalékot sem éri el az átoltottság

A korábbi célkitűzés ellenére nem sikerült az országok lakosságának legalább 10 százalékát beoltani a koronavírus ellen szeptember végéig – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adataiból, írja a 168.

hirdetés

A WHO, amely már többször felszólította a gazdagabb országokat, hogy bocsássanak még több vakcinát a fejlődő országok rendelkezésére, figyelmeztetett: országok tucatjai – legtöbbjük Afrikában – rendkívül távol vannak azon célkitűzés teljesítésétől, hogy a lakosság legalább 10 százalékát beoltsák.

A WHO adatai szerint 100 lakosnak átlagosan 0,15 adag, koronavírus elleni vakcina jutott a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Ez az arány 0,87 dózis volt Csádban, és 1,5 Madagaszkáron. Összehasonlításként: Németországban 128 adag védőoltás állt rendelkezésre átlagosan 100 lakos számára, Kínában 146, Kanadában pedig 147. Globális méretekben kell hozzájárulnunk ahhoz, hogy minden ország lakosságának legalább 40 százalékát beoltsák az év végéig – jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója, hozzátéve: az ezt követő cél az, hogy minden egyes ország lakosságának legalább 70 százalékát beoltsák a jövő év közepéig, írja az MTI nyomán a 168.

(forrás: 168.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés