hirdetés
hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Százhúsz végzős hallgatót avattak gyógyszerészdoktorrá

A Gyógyszerésztudományi Kar diplomaátadó ünnepségén 120 hallgató vehette át diplomáját, közülük 93-an magyar, 20-an angol, 7-en pedig a német nyelven folytatták tanulmányaikat.

hirdetés

A Madách Színházban megrendezett ünnepi szenátusi ülés és diplomaátadó ünnepség Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár köszöntőjével indult, melyben kiemelte: a nemzetek versenyében a minőségi oktatás megmaradásunk egyik legfontosabb záloga, ezt szolgálja a magyar felsőoktatás klebelsbergi alapokon nyugvó megújítása is. „A kibővített intézményi autonómia, a versenyképesebb működés, a sarkalatos törvényben rögzített közfeladat ellátást szabályozó modell mind ennek a kereteit teremtik meg. Mégpedig úgy, hogy mára büszkén elmondhatjuk: a magyar felsőoktatás finanszírozása idén elérte a GDP 2 százalékát, több, mint 1 000 milliárd forintot, mellyel Európa élvonalába tartozik. A 2030-ra kitűzött egyetemi és ehhez kapcsolódó innovációs fejlesztéseink sem kevésbé ambiciózusok, több mint 2 700 milliárd forintot tesznek ki” – emelte ki, hozzátéve: a forrásbővülés mellett fontos az ehhez kapcsolódó új szemlélet is.

Hankó Balázs felhívta a figyelmet: az első eredmények bíztatóak, hiszen a Semmelweis Egyetem ismét előrelépett a nemzetközi rangsorokban, 2030-ra pedig az a cél, hogy legyen legalább egy magyar egyetem a világ top 100 és három magyar intézmény Európa 100 legjobb egyetem között; ismét legyen új magyar Nobel-díjasunk; a diplomások hazai aránya és bérelőnye pedig meghaladja a V4-ek átlagát.

Gyógyszerészként nekünk igazán tudnunk kell, mit jelent az, hogy a minőség igényével élni! Azzal, amely magában foglalja nemcsak a gyógyszer minőségét, melynek minden lépésében diplománk által őrei vagyunk, hanem azt a minőséget, mellyel az adott szer a ránk bízott betegnek elhozza a gyógyulást, fájdalmai enyhülését, mert a minőség itt és így válik teljessé – húzta alá a helyettes államtitkár. Felhívta a figyelmet: a most diplomát kapó hallgatók szerepet vállaltak a pandémia idején, valamint segítettek és segítenek az orosz-ukrán háború bajbajutottjain is.

Az avatásról részletes beszámolót közöl portálján a Semmelweis Egyetem.

Fotó: Kovács Attila, Barta Bálint – Semmelweis Egyetem
Fotó: Kovács Attila, Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés